Hírek, pályázatok

Kanizsai Kézműves Nyár

2021.11.04.

Quillingezni és horgolni tanultunk

A FERHA idén is folytatta hagyományőrző-kézműves programjait.

Augusztusban lezajlott a 20 órás, kezdő papírcsíktechnika-tanfolyam Muhi Zsuzsanna vezetésével. A hallgatók vizsgadarabként egy közös alkotást hoztak létre, amelyet a Magyarkanizsai Egészségháznak ajándékoztunk.

Szeptemberben már az alapszintű horgolótanfolyamra vártuk a jelentkezőket.

Nádi Baráth Mária előadó a horgolás alapjait tanította meg a szépszámú érdeklődővel, akik később a figurahorgolást is elsajátították. Ennek eredményeképpen horgolt zöldségek és gyümölcsök készültek, amiket egyesületünk a helybeli Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény központi óvodájának adott át a legkisebbek örömére.

Bízunk benne, hogy a megkezdett programokat sikerül folytatnunk az elkövetkező években, hiszen azt tapasztaljuk, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a hagyományos kézművesség iránt.

A Kanizsai Kézműves Nyár elnevezésű projekt támogatója a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi-Nemzeti Közösségi Titkárság volt.

Köszönjük támogatásukat!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HORGOLÁS KEZDŐKNEK

2021.08.10.

FERHA horgolótanfolyamot indít

A Felnőttképzők Regionális Hálózata FERHA 20 órás, alapszintű horgolótanfolyamot hirdet Magyarkanizsán.

Mindenkit örömmel várunk, aki érdeklődik ez iránt a hagyományos kézimunkatechnika iránt.

A jelentkezés alsó korhatára 13 év.

Jelentkezni 2021. augusztus 23-ig lehet a 024 873 043-as telefonszámon vagy az nterika@ferha.net ímélcímen.

A részvétel ingyenes, a hallgatóknak csak a felhasználásra kerülő anyagot kell biztosítaniuk.

A képzést Nádi Baráth Mária vezeti.

A tanfolyam végén a résztvevők vizsgadarabjaként horgolt zöldségek és gyümölcsök készülnek majd, amiket a Gyöngyszemeink Iskoláskor előtti Intézmény babasarkai számára ajándékozunk.

A műhelymunka a Kanizsai Kézműves Nyár program keretében valósul meg, támogatója a Tartományi Oktatási, Jogalkotási Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi-Nemzeti Közösségi Titkárság.

 

QUILLING AZ ALAPOKTÓL

2021.07.28.

Mi fán terem a papírcsíktechnika?

A Felnőttképzők Regionális Hálózata FERHA 20 órás, alapszintű papírcsíktechnika-tanfolyamot hirdet Magyarkanizsán.

Az érdeklődők az alapokat sajátítják el, amit aztán otthon tovább fejleszthetnek.

A jelentkezés alsó korhatára 13 év.

Jelentkezni 2021. augusztus 4-ig lehet a 024 873 043-as telefonszámon vagy az nterika@ferha.net ímélcímen.

A részvétel ingyenes, a hallgatóknak csak a felhasznált anyagot kell biztosítaniuk.

A foglalkozást Muhi Zsuzsanna vezeti.

A tanfolyam végén egy közös alkotás készül, amelyet a Magyarkanizsai Egészségháznak adományozunk.

A műhelymunka a Kanizsai Kézműves Nyár program keretében valósul meg, támogatója a Tartományi Oktatási, Jogalkotási Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi-Nemzeti Közösségi Titkárság.

Erasmus+ program keretében megvalósuló projekttalálkozó

2021.07.02.

A szakmai találkozó az Innovatív jó gyakorlatok cseréje a szépkorúak digitális készségeinek fejlesztéséhez elnevezésű nemzetközi projekt egyik állomása.

A magyarkanizsai találkozón részt vettek a projekt további, határon túli magyar vidékekről (Erdély, Felvidék) és az anyaországi Tatáról érkező partnerei, továbbá a KárpátHáló Közösségi Együttműködés a Szépkorúakért Egyesület képviselői.

A projekt arra keresi  választ, mely eszközökkel, milyen módszerekkel lehetséges az idősebb korosztály számítástechnikai oktatása, mely területeken lenne erre a legnagyobb szükség.

A projekt 2020-ban indult és három évig tart, amely időszak alatt a partnerek folyamatosan információkat, tapasztalatokat gyűjtenek és adnak át egymásnak.

A SIKER KULCSA ‒ ÍRJUNK JÓ ÖNÉLETRAJZOT!

2021.05.05.

A magyarkanizsai Felnőttképzők Regionális Hálózata ÖNÉLETRAJZÍRÓI TRÉNINGET szervez 2021 júniusában.

Hogy mit tanulunk meg?

Az online felületen megvalósuló képzés 8 iskolai óra terjedelemben az önéletrajzírás, a kísérőlevél alapvető tudnivalóit, saját CV közös megírását, javítását foglalja magában.

Manapság nemcsak a munkakeresés során szükséges egy jó CV megléte, hanem az élet szinte minden területén kérhetik tőlünk. A meglevő önéletrajzot is időről időre újítani, formálni kell. Az önéletrajz a tükörképünk, ezért fontos, hogy ismerjük elkészítésének fortélyait. A jó CV fél siker!

A gyakorlati jellegű tréning végére mindenki elkészítheti, átdolgozhatja a saját életrajzát a tanult szabályok, elvárások alapján.

Ki vezeti a tréninget?

Az előadó: Beszédes Viktória mester andragógus, felnőttképzési szakember

Ki jelentkezhet és hogyan?

A tréning magyar nyelven zajlik, a részvétel ingyenes.

Bárki jelentkezhet, életkori megkötés nincs.

Jelentkezni a FERHA nterika@ferha.net ímélcímen vagy a 024 873 043-as telefonszámon lehet 2021. május 21-ig.

A felnőttképzés 2019-ben, szakmai műhelymunka meghívó

2019.06.17.

Informatika és marketing a tiurizmusért

2018.12.16.

Befejeződött a Marketing és informatika Magyarkanizsa község turizmusának szolgálatában elnevezésű projektumunk, amelynek támogatója a magyarkanizsai önkormányzat.

A projekt részeként a turisztikai termék létrehozásával, meghatározásával és a marketing lehetőségeivel foglalkoztunk, de azzal is megismertettük az érdeklődőket, hogyan helyezhetik el vállalkozásukat, szállásukat, szolgáltatásukat a Google Térképen.

Projektünk célja az volt, hogy felhívjuk a figyelmet arra, mennyire fontos, mit és hogyan lát rólunk a hozzánk tévedő turista. Fontos, hogy a Google Térképen minden lényeges turisztikai látványosság, üzlet, bolt, étterem, szállás fent legyen, hiszen nagyon sokan tájékozódnak ennek az applikációnak a segítségével.

A projekt célkitűzése volt és meg is valósult, hogy a Google Térkép alkalmazás megjelenjen a község idegenforgalommal foglakozó honlapján. December 12-től a térkép ablak elérhető Magyarkanizsa község hivatalos honlapján, a www.kanjiza.rs címen, a Visit Kanjiza menüpont alatt, a Hírek rovatban a Térkép fülre kattintva.

A projekt szakmai munkatársai arra törekedtek, hogy az idegenforgalom terén tevékenykedő személyek, vállalkozások betekintést kapjanak abba, hogyan segítheti törekvéseiket a marketing és az informatika, és hogy ma már szinte ingyen, pusztán a számítástechnika segítségével reklámozhatjuk szolgáltatásunkat, cégünket.

Arra igyekeztünk rávilágítani, hogy községünknek nagy potenciáljai vannak az idegenforgalomban, de összefogás, szerveződés, együtt gondolkodás nélkül nehéz fejleszteni ezt az ágazatot, a hozzánk látogatók számára pedig egységes, tartalmas, változatos és élményszerű kínálatot kell felmutatnunk.

A projekt céljairól és megvalósulásáról bővebben Sarnyai Károly elnök adhat Önöknek bővebb tájékoztatást. (063/808-25-50).

Mindenkinek köszönjük a projektünkben való részvételt, a segítséget!

 

INFORMATIKAI TUDÁS MINT ESZKÖZ A VÁLLALKOZÁSOK MINDENNAPJAIBAN

2018.08.29.

Táblázatkezelői tanfolyam Magyarkanizsán

A magyarkanizsai székhelyű Felnőttképzők Regionális Hálózata 40 órás, díjmentes táblázatkezelői képzést indít Magyarkanizsa községbeli kisvállalkozók, egyéni vállalkozók és adminisztratív munkakörben dolgozó munkatársak számára.

A hálózat célja a vállalkozások munkaerőpiaci versenyképességének növelése és a humánerőforrásuk szakmai fejlesztése. Az üzletviteli Excel program megfelelő szintű ismerete előnyökkel járhat a munkavégzés és -szervezés terén.

A képzésre legfeljebb 15 hallgatót fogadnak, akik számára a képzés díjmentes.

A jelentkezés időrendi sorrendben történik.

A képzésen való részvételnek nincs előfeltétele. Az órákra hétköznapokon a délutáni-esti órákban kerül sor október és november folyamán.

Jelentkezni szeptember 3-án reggel 7 órától lehet a 024/873-043-as telefonszámon. Ugyanezen a számon, valamint az info@ferha.net e-mail címen további részletek, információk kaphatók a tanfolyammal kapcsolatosan.

A képzés megszervezését a Bethlen Gábor Alap támogatta A magyar kultúráért és oktatásért programon belül.