Hírek, pályázatok

A felnőttképzés 2019-ben, szakmai műhelymunka meghívó

2019.06.17.

Informatika és marketing a tiurizmusért

2018.12.16.

Befejeződött a Marketing és informatika Magyarkanizsa község turizmusának szolgálatában elnevezésű projektumunk, amelynek támogatója a magyarkanizsai önkormányzat.

A projekt részeként a turisztikai termék létrehozásával, meghatározásával és a marketing lehetőségeivel foglalkoztunk, de azzal is megismertettük az érdeklődőket, hogyan helyezhetik el vállalkozásukat, szállásukat, szolgáltatásukat a Google Térképen.

Projektünk célja az volt, hogy felhívjuk a figyelmet arra, mennyire fontos, mit és hogyan lát rólunk a hozzánk tévedő turista. Fontos, hogy a Google Térképen minden lényeges turisztikai látványosság, üzlet, bolt, étterem, szállás fent legyen, hiszen nagyon sokan tájékozódnak ennek az applikációnak a segítségével.

A projekt célkitűzése volt és meg is valósult, hogy a Google Térkép alkalmazás megjelenjen a község idegenforgalommal foglakozó honlapján. December 12-től a térkép ablak elérhető Magyarkanizsa község hivatalos honlapján, a www.kanjiza.rs címen, a Visit Kanjiza menüpont alatt, a Hírek rovatban a Térkép fülre kattintva.

A projekt szakmai munkatársai arra törekedtek, hogy az idegenforgalom terén tevékenykedő személyek, vállalkozások betekintést kapjanak abba, hogyan segítheti törekvéseiket a marketing és az informatika, és hogy ma már szinte ingyen, pusztán a számítástechnika segítségével reklámozhatjuk szolgáltatásunkat, cégünket.

Arra igyekeztünk rávilágítani, hogy községünknek nagy potenciáljai vannak az idegenforgalomban, de összefogás, szerveződés, együtt gondolkodás nélkül nehéz fejleszteni ezt az ágazatot, a hozzánk látogatók számára pedig egységes, tartalmas, változatos és élményszerű kínálatot kell felmutatnunk.

A projekt céljairól és megvalósulásáról bővebben Sarnyai Károly elnök adhat Önöknek bővebb tájékoztatást. (063/808-25-50).

Mindenkinek köszönjük a projektünkben való részvételt, a segítséget!

 

INFORMATIKAI TUDÁS MINT ESZKÖZ A VÁLLALKOZÁSOK MINDENNAPJAIBAN

2018.08.29.

Táblázatkezelői tanfolyam Magyarkanizsán

A magyarkanizsai székhelyű Felnőttképzők Regionális Hálózata 40 órás, díjmentes táblázatkezelői képzést indít Magyarkanizsa községbeli kisvállalkozók, egyéni vállalkozók és adminisztratív munkakörben dolgozó munkatársak számára.

A hálózat célja a vállalkozások munkaerőpiaci versenyképességének növelése és a humánerőforrásuk szakmai fejlesztése. Az üzletviteli Excel program megfelelő szintű ismerete előnyökkel járhat a munkavégzés és -szervezés terén.

A képzésre legfeljebb 15 hallgatót fogadnak, akik számára a képzés díjmentes.

A jelentkezés időrendi sorrendben történik.

A képzésen való részvételnek nincs előfeltétele. Az órákra hétköznapokon a délutáni-esti órákban kerül sor október és november folyamán.

Jelentkezni szeptember 3-án reggel 7 órától lehet a 024/873-043-as telefonszámon. Ugyanezen a számon, valamint az info@ferha.net e-mail címen további részletek, információk kaphatók a tanfolyammal kapcsolatosan.

A képzés megszervezését a Bethlen Gábor Alap támogatta A magyar kultúráért és oktatásért programon belül.

TÉRKÉPRE FEL!

2018.07.10.

A magyarkanizsai székhelyű Felnőttképzők Regionális Hálózata (FERHA) tájékoztatja és egyben felkéri az érdekelt szervezeteket, magánszemélyeket, vállalkozókat a községbeli idegenforgalmi kínálat fokozott internetes megjelenítéséhez.

Arra kérünk mindenkit, aki vállalkozását, szervezetét, idegenforgalmi tartalmú szolgáltatását láttatni szeretné az interneten, hogy a Google Térképen jelölje pontos helyét, adjon leírást, töltsön fel minél több előnyös fényképet.

Ehhez a FERHA segítséget nyújt. A www.ferha.net honlapon a Hírek, pályázatok menüsorban az eddig elhangzott előadások anyagát és a Google Térkép használatához hasznos útmutatót találnak.

 

Civilszervezetünk ősszel ismét szervez majd egy találkozót, amelyen áttekintjük a tapasztalatokat, Magyarkanizsa község Google Térképe pedig a bejelölt turisztikai helyekkel egyetemben felkerül a hivatalos községi és idegenforgalmi honlapra. Ezért is lenne fontos, hogy összefogjuk, megjelöljük azokat a helyeket, ahová egy hozzánk látogató turistának érdemes lenne ellátogatnia.

Reméljük, turizmusfejlesztési törekvéseink előrelépést hoznak községünk és közösségünk számára.

Éljenek a lehetőséggel, hiszen értékeinket látni és láttatni kell!

A Marketing és informatikai Magyarkanizsa község turizmusának szolgálatában címet viselő projektünket Magyarkanizsa önkormányzata támogatja.

Együttműködésüket hálásan köszönjük!

Marketing és informatika Magyarkanizsa község turizmusának szolgálatában

2018.06.14.

A FERHA újabb, turizmusfejlesztő műhelymunkályának június 4-i és 9-i anyagait mutatjuk be, hogy minden érdeklődő inspirációt meríthessen belőle, Magyarkanizsa turizmusának fellendítéséhez.

Az előadásokon az idegenforgalmi termékfejlesztésről és a marketinglehetőségekről, valamint az informatikai eszközök, lehetőségek használatára hívták fel a figyelmet az előadók: Jaksa Harmath Csilla, Mgr. Lanji Hnis Izabell, Sarnyai Károly és Kónya Róbert.

Őszre újra találkozunk, hogy beszámolhassunk az eredményekről.

http://ferha.net/downloads/Marketing es informatika/Europai utak.pptx

http://ferha.net/downloads/Marketing es informatika/MARKETING MIX 2018 Cnesa.ppt

http://ferha.net/downloads/Marketing es informatika/kako napraviti turistički proizvod.ppt

http://ferha.net/downloads/Marketing es informatika/Kako stvoriti turistički proizvod.pptx

http://ferha.net/downloads/Marketing es informatika/fotók a környezetrőllégkör.pptx

http://ferha.net/downloads/Marketing es informatika/Mivel érdemes foglalkozni.pptx

http://ferha.net/downloads/Marketing es informatika/Marketing és informatika.pptx

 

 

MARKETING ÉS INFORMATIKA A TURIZMUSÉRT

2018.06.01.

A FERHA civilszervezet idegenforgalmi programja

Grünfeld Hermann a múlt század elején nagy lépést tett a magyarkanizsai idegenforgalom fellendítésének irányába. 1913-ban megnyitotta a Magyarkanizsai Csodakút Artézi Fürdőt. Magyarkanizsa viszont ennél sokkal többel rendelkezik. Településünk mellett folyik a Tisza, van tanyavilágunk, egyre több horgásztavunk, Járásunk. A felsoroltakkal viszont még közel sem aknáztuk ki a turizmusban rejlő lehetőségeket.

Rasim Ljajić, a Szerbiai Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Távközlési Minisztérium minisztere a turizmus fejlesztése kapcsán azt nyilatkozta: „A turizmus fejlesztése nem képzelhető el a négy K nélkül. Ez pedig a kreativitás, a kontinuitás, a kommunikáció és a kvalitás”.

Munkálkodjunk hát együtt, hogy a lehetőségeinkkel legjobban tudjunk gazdálkodni!

A FERHA előadásokkal, képzésekkel és közös ötleteléssel kíván hozzájárulni a kívánt eredmény eléréséhez.

Június 4-én, hétfőn 17 órai kezdettel olyan fórumot tartunk, amelyen szakemberek segítségével megalapozzuk a közös további munkát. A marketing és turisztikai termékfejlesztés alapjait ismételhetjük át, majd június 9-én, szombaton 10 órai kezdettel ötleteket mutatunk be, hogy hogyan tegyük ajánlatunkat elérhetőbbé az interneten.

Mindkét találkozót a Cnesa OMI pinceklubjában tartjuk, ahová szeretettel hívunk mindenkit, aki szeretne tenni a helyi idegenforgalom fellendítéséért!

„Marketing és informatika Magyarkanizsa község turizmusának szolgálatában” című programunkat Magyarkanizsa önkormányzata támogatja.

 

Gazdasági változások könyvelése - Könyvelői képzés

2018.04.23.

Informatikai képzést szerveztünk nyugdíjasoknak

2018.04.15.

Március végén befejeződött a FERHA "Kattints rá, nagyi! Nem csak a húszéveseké a világ - informatikai képzés szépkorúak számára" elnevezésű projektje.

Tizenöt nyugdíjas tanulta meg a számítástechnika, az internet és az internetes kommunikáció alapjait és tett sikeres záróvizsgát. A képzés számukra teljes mértékben ingyenes volt.  
A projektet a Szerbiai Kereskedelmi, Idegenforgalmi és Távközlési Minisztérium támogatta.